Google Website Translator Gadget

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Taken



Ο Brian Mills (Liam Neeson) είναι ένας πρώην πράκτορας της CIA που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί για να βρίσκεται κοντά στην 17χρονη κόρη του, Kim (Maggie Grace). Το γεγονός πως ο Brian απουσίαζε συχνά από το σπίτι λόγω της δουλειάς του, είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να είναι απόμακρος με το παιδί του, αλλά τελικά οδήγησε και στο διαζύγιο με την γυναίκα του Lenore (Famke Janssen). Πλέον ο Brian ζει μόνος, ενώ η κόρη του μεγαλώνει μαζί με την μητέρα και τον πλούσιο πατριό της. Όταν η Kim ζητάει από τον πατέρα της να δώσει τη συγκατάθεσή του για να μπορέσει να πάει διακοπές με μια φίλη της στο Παρίσι, ο Brian αρχικά είναι αρνητικός καθώς φοβάται να αφήσει την κόρη του να κάνει κάτι τέτοιο, στη συνέχεια όμως πείθεται από την Lenore και συμφωνεί θέτωντας παράλληλα κάποιους όρους. Στο Παρίσι όμως, η 17χρονη Kim και η φίλη της Amanda, θα πέσουν θύματα απαγωγής από μέλη της αλβανικής μαφίας που ειδικεύονται στο εμπόριο λευκής σαρκός. Ο Brian θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες που είχε αναπτύξει τόσα χρόνια ως πράκτορας, προκειμένου να σώσει τη ζωή της κόρης του...

Καθαρή περιπέτεια δράσης με τον Liam Neeson να κάνει την ευχάριστη έκπληξη και να αποδίδει εξαιρετικά σε έναν ρόλο που θα μπορούσε να πει κανείς πως εκ πρώτης όψης μάλλον δεν του ταιριάζει απόλυτα. Παρόλο που δεν με συναρπάζει ιδιαίτερα σαν ηθοποιός (πιστεύω πως ανήκει σε εκείνους που δεν κάνουν καλές επιλογές), στη συγκεκριμένη ταινία ο Neeson είναι κάτι παραπάνω από καλός και πειστικός στον χαρακτήρα που υποδύεται. Φυσικά, σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ουσιαστικά όλη η ταινία περιστρέφεται γύρω του, με μερικούς δευτερεύοντες ρόλους να τον πλαισιώνουν. Η σκηνοθεσία είναι του Pierre Morel, ενώ το σενάριο των Luc Besson και Robert Mark Kamen.

Αν εξαιρέσουμε μερικές υπερβολές (στο κάτω κάτω ποιά ταινία δράσης δεν έχει και υπερβολές;), το “Taken” είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να περάσει το βράδυ του βλέποντας μια ωραία περιπέτεια, με καλή παρέα, pizza και μπίρα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...