Google Website Translator Gadget

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το “κατηγορώ” των φιλόζωων



Σήμερα το πρωί, ξεφυλλίζοντας το περιοδικό “Ε” της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, διάβασα για ένα γεγονός που δυστυχώς όχι μόνο άγνωστο και πρωτάκουστο μου είναι, αλλά τον τελευταίο καιρό μαθαίνω πως πληθαίνουν αντίστοιχα περιστατικά. Στις 21 Μαρτίου, κάποιοι “άνθρωποι” των οποίων η αισθητική “προσβαλλόταν” από την ύπαρξη κάποιων αδέσποτων σκύλων στην περιοχή Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη, αποφάσισαν να απαλλαχθούν από την “ενοχλητική” παρουσία πέντε σκύλων που φρόντιζαν μέλη του σωματείου της Αδέσποτης Ζωής. Τα άτυχα σκυλάκια βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλα και πραγματικά είναι να απορεί κανείς τί είδους άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τέτοια πράγματα. Δεν τους παρομοιάζω με άλλα ζώα (όπως π.χ γαϊδούρια, γουρούνια κτλ.) γιατί απλούστατα είναι προσβολή για τα ίδια τα ζώα να παρομοιάζονται με τέτοια καθάρματα.

Στο σημείο αυτό και με αφορμή το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός, θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή όλων των φιλόζωων και των ιδιοκτητών κατοικιδίων για κάποιες καινούργιες φόλες που κυκλοφορούν οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις κοινές. Οι “εξελιγμένες” αυτές φόλες είναι ψεκασμένες με αρσενικό και το ζωάκι μόλις την μυρίσει ή την ακουμπήσει δηλητηριάζεται επί τόπου. Τέτοιες έχουν βρεθεί πρόσφατα στο Χαλάνδρι και είναι πάρα πολύ επικίνδυνες όχι μόνο για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και για τα μικρά παιδάκια, οπότε να είστε πολύ προσεκτικοί!

Το “κατηγορώ” των εθελοντών της Αδέσποτης Ζωής:

ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, ανεύθυνε ιδιοκτήτη, που άφησες το ζώο σου να γεννήσει και πέταξες τα κουτάβια στο δρόμο.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, αδιάφορε πολίτη, που είδες την πείνα και τη δυστυχία των αδέσποτων και προσπέρασες.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, φιλόζωε ιδιοκτήτη, που ενώ ξέρεις, δεν μιλάς.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, υπεύθυνε πολίτη, που βλέπεις αυτό το έγκλημα και δεν αντιδράς.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, εκλεγμένε δήμαρχε, που επιτρέπεις να γίνονται τέτοια αίσχη στην πόλη σου.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, δημοτικέ σύμβουλε, που με την ανοχή, ίσως και παρότρυνσή σου, οδηγείς σε μαρτυρικό θάνατο αθώες ψυχές.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, αστυνομική αρχή, που με την αδιάφορη στάση σου νομιμοποιείς τέτοιες ενέργειες.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ εσένα, Ελληνική Κοινωνία, που θρέφεις στους κόλπους σου τέτοια τέρατα.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ εμένα, που τόσα χρόνια σας ανέχομαι, σας ψηφίζω, σας συναναστρέφομαι.

Το κακό όμως παράγινε. Δεν θα σας ανεχτώ άλλο. Δεν θα λυπηθώ το “καλό” όνομα της πατρίδας μας. Δεν θα σκεφτώ τον τουρισμό της. Στη μνήμη του Μπόμπ, της Μέλοντι, του κουταβιού και τόσων άλλων που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν, ετούτη τη φορά θα αντιδράσω με όλες μου τις δυνάμεις. Και θα σας κυνηγήσω με όποιο μέσο διαθέτω, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μέχρι να γίνει συνείδηση σε όλους ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να ρίχνεις φόλες. Και μέχρι να γίνει δεδομένο ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. Και τότε είμαι σίγουρη ότι όλοι εσείς οι θρασύδειλοι θα κρυφτείτε στο καβούκι σας. Για να μπορέσουν επιτέλους αυτές οι ψυχές να δουν στον ήλιο μοίρα...”

Μακάρι αυτά να ήταν και τα τελευταία αδέσποτα που πέθαναν άδικα από ανθρώπινο χέρι.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...