Google Website Translator Gadget

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Coconut Panna Cotta



Υλικά:

750ml κρέμα γάλακτος
175gr ζάχαρη
200ml γάλα εβαπορέ
3 sticks βανίλιας
20ml amaretto
50ml γάλα καρύδας
17gr τρίμμα καρύδας
7 φύλλα ζελατίνης

Sauce βανίλιας:

750ml κρέμα γάλακτος
250ml φρέσκο γάλα
2 sticks βανίλιας
corn flouer (κατά προσέγγιση)
100gr ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις ζελατίνες τις οποίες έχουμε βάλει σε ένα μπασινάκι με κρύο νερό να μαλακώσουν) σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Με το που πάρουν βράση, βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Έπειτα στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ομογενοποιούμε καλά. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα το βάζουμε σε φόρμες (ή αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε πλαστικά ποτηράκια) και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Για την sauce βανίλιας:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Αφήνουμε να κοχλάσει λίγο και δένουμε με corn flouer, ανάλογα με το πόσο ρευστό το θέλουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είναι έτοιμη.

Σύνθεση:

Ξεφορμάρουμε την panna cotta (αν την έχουμε βάλει σε πλαστικό ποτηράκι, το περνάμε λίγο από ζεστό νερό για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα). Σερβίρουμε την panna cotta σε ένα πιάτο ρίχνοντας από πάνω τη sauce βανίλιας και αν θέλουμε την συνοδεύουμε με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...