Google Website Translator Gadget

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τούρτα cheesecake




Κρέμα cheesecake:

ΜΕΙΓΜΑ Α'
100gr ζάχαρη κρυσταλλική
1 δόση βανίλιας
150gr αυγά (ολόκληρα)
40gr κρόκους αυγών

ΜΕΙΓΜΑ Β'
20gr φύλλα ζελατίνης
1 χυμό λεμόνι
1 ξύσμα λεμονιού

ΜΕΙΓΜΑ Γ'
400gr τυρί philadelphia
100gr μυζήθρα ανάλατη ή τυρί ρικότα ή ανθότυρο
300gr κρέμα γάλακτος ζωική

Βάση μπισκότου:
450gr πτι-μπερ ή digestive μπισκότα
250gr βούτυρο φρέσκο ελαφρώς λιωμένο
20gr κονιάκ

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε τα υλικά του ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ Α σε μια μπασίνα την οποία τοποθετούμε πάνω από ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 45 βαθμών.
  2. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  3. Στο μεταξύ, έχουμε βάλει τα φύλλα ζελατίνης σε μια μπασίνα με κρύο νερό για να μαλακώσουν αρκετά.
  4. Ξύνουμε το λεμόνι και το στύβουμε. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες σε ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά μαζί με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν.
  5. Αφού λιώσουν, τις προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στον κάδο του μίξερ ενώ χτυπιέται το ΜΕΙΓΜΑ Α με το ξύσμα λεμονιού. Το αφήνουμε να χτυπηθεί περίπου 5'.
  6. Σε μια μπασίνα χτυπάμε τη σαντιγύ (προσοχή να μην σφίξει!), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά του ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ Γ και ομογενοποιούμε.
  7. Ομογενοποιούμε τα μείγματα Α,Β,Γ (εκτός μίξερ).
  8. Τρίβουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ ανακατεύοντας στον κάδο του μίξερ με το φτερό μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του μείγματος.

Σύνθεση τούρτας:

Παίρνουμε ένα τσέρκι και το τοποθετούμε σε έναν δίσκο ή πιάτο. Βάζουμε το μπισκότο και το πατάμε με το κουτάλι ώστε να γίνει ένα συμπαγές στρώμα, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 15'. Αφού παγώσει, προσθέτουμε την κρέμα έτσι ώστε να καλύψουμε το χείλος του τσερκιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 2 ώρες. Αφού παγώσει, βγάζουμε το τσέρκι με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου (ή με ένα μαχαίρι) και τοποθετούμε την τούρτα σε έναν καθαρό δίσκο ή πιατέλα. Διακοσμούμε με φρούτα (φράουλες, ακτινίδια, βατόμουρα, κεράσια κτλ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...