Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Californication Season 4 Finale



Η τέταρτη season του Californication που ξεκίνησε να προβάλλεται στις αρχές Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες κι έτσι έπεσε για φέτος η αυλαία στις περιπέτειες του Hank Moody. Όσοι όμως από εσάς είστε fan της σειράς, μην ανησυχείτε, αφού όπως ανακοίνωσε η Showtime και επιβεβαίωσε ο δημιουργός της Tom Kapinos, η σειρά θα συνεχιστεί και για πέμπτη season τα γυρίσματα της οποίας θα αρχίσουν μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Η τέταρτη season που παρακολουθήσαμε ουσιαστικά συνεχίζει την ιστορία λίγες ώρες αργότερα, μετά τη σύλληψη του Hank στο τέλος της τρίτης season και έχει ως βασικό θέμα της την κατεστραμμένη ζωή του ήρωα. Όλα τα μυστικά του Hank έχουν αποκαλυφθεί, κι έτσι ο κόσμος γνωρίζει πια πως είναι αυτός που έχει γράψει το βιβλίο-best seller “Fucking & Punching”, καθώς επίσης και πως έχει κάνει sex με τη Mia, κάτι που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον νόμο. Ως αποτέλεσμα, όλα γίνονται -για μια ακόμη φορά- στη ζωή του άνω-κάτω με την Karen να μην θέλει ούτε να τον δει μπροστά της, την κόρη του Becca απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του πατέρας της και τον γκαφατζή ατζέντη του, Charlie Rankle, μοναδικό του φίλο και στήριγμα σε όλη αυτή την κατάσταση. Έτσι, ο Hank μετακομίζει πλέον σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου αρχίζει να γράφει το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του “Fucking & Punching”, ενώ ταυτόχρονα στη ζωή του μπαίνει η Abby Rhodes (Carla Gugino), μια όμορφη δικηγόρος που αναλαμβάνει να τον ξελασπώσει...

Η τέταρτη season που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν σε γενικές γραμμές μέτρια και σε καμία περίπτωση δεν ήταν το ίδιο καλή με τις προηγούμενες. Η ιστορία προχωρούσε αργά, σε σημείο που αρκετά επεισόδια (ειδικά τα πρώτα) ήταν βαρετά και έμοιαζε σαν προσπαθούσαν απλώς να “γεμίσουν” τη season κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά δεν υπάρχει καν υπόθεση. Η αργή πλοκή καθυστερούσε την εξέλιξή κι έτσι αντί η ιστορία να προχωράει φυσιολογικά, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες seasons, έμοιαζε να μένει στάσιμη και οι χαρακτήρες δεν είχαν την φρεσκάδα που θα έπρεπε. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν με διαφορά το καλύτερο και ο τρόπος που ήταν γυρισμένο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το κλείσιμο της αυλαίας όχι μόνο της τέταρτης season, αλλά και ολόκληρης της σειράς. Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι έναν χρόνο πριν, οι συντελεστές της σειράς δεν ήξεραν αν το Californication θα συνεχιζόταν και για πέμπτη season, οπότε διάλεξαν ένα ωραίο τέλος που θα ταίριαζε σε κάθε περίπτωση.

Από τη στιγμή που θα γυριστεί και πέμπτη season λοιπόν, είναι αναγκαίο να υπάρξει τόσο ένα καλό φρεσκάρισμα στους χαρακτήρες, όσο και μια γενικότερη ανανέωση της ιστορίας προκειμένου να μην χάσει το ενδιαφέρον της και κυρίως να μην πάψει να είναι διασκεδαστική για όλους εμάς που την παρακολουθούμε. Ο Tom Kapinos το γνωρίζει καλά αυτό, το μόνο λοιπόν που μένει είναι να περιμένουμε μερικούς μήνες για να απολαύσουμε τον Hank Moody σε νέες περιπέτειες και φυσικά στο γνωστό ραντεβού του με την καταστροφή! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...