Google Website Translator Gadget

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

O λόγος του βασιλιά




Έχοντας ακούσει πολύ καλά λόγια από το συγγενικό μου περιβάλλον και κυρίως από άτομα των 45+, γι' αυτή την ταινία, αποφάσισα να δω “ιδίοις όμμασι”, περί τίνος πρόκειται. Πήρα λοιπόν μια μεγάλη γαβάθα με ποπ – κορν, έψαξα λίγο στο νετ για να μάθω την υπόθεση και περίμενα μ' ανυπομονησία να ολοκληρωθεί το download.

Η ιστορία του βασιλιά Γεώργιου Στ' της Αγγλίας που δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε μία λέξη, έχει από μόνη της αρκετό ενδιαφέρον. Ο Μπέρτι ήταν ένας άνθρωπος αρκετά δειλός λόγω του προβλήματος του, αναγκάστηκε όμως ν' αναλάβει τον θρόνο, μετά από το θάνατο του πατέρα του Γεώργιου Ε' και την σκανδαλώδη παραίτηση του βασιλιά Εδουάρδου Η'. Εκεί λοιπόν κάνει την εμφάνισή του ο δήθεν λογοθεραπευτής – αποτυχημένος ηθοποιός, Λάιονελ Λογκ, ο οποίος μέσα από περίεργες μεθόδους θεραπείας, καταφέρνει να του διδάξει την έννοια της πραγματικής φιλίας και να του δείξει ότι τα εμπόδια υπάρχουν στη ζωή, για να τα ξεπερνάμε.

Έχουμε να κάνουμε μ' ένα έργο αξιοπρόσεχτο, αλλά που ταιριάζει πιο πολύ σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες. Ο Κόλιν Φερθ στο ρόλο του βραδύγλωσσου Μπέρτι, δεν περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητος και δείχνει ότι είναι ένας “μεγάλος” ηθοποιός. Μετά από το περσινό Single Man, που στο τσακ έχασε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, φέτος ήρθε η ώρα ν' αποζημιωθεί με το όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου. Αυτός όμως που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο Τζέφρι Ρας. Ένας ηθοποιός διαμάντι που ανεβάζει τον χαρακτήρα που υποδύεται σ' άλλα ύψη, μέσω της υποκριτικής του δεινότητας. Κατά την άποψη μου, αυτός είναι η αποκάλυψη της ταινίας. Τα λόγια βγαίνουν τόσο αβίαστα από το στόμα του, που έχεις την εντύπωση ότι αυτοσχεδιάζει όλη την ώρα (με την καλή έννοια!).
Γενικώς, όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αλλά αν δεν είστε φαν ταινιών εποχής, μπορεί και να μην “τρελαθείτε”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...