Google Website Translator Gadget

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

The Adjustment Bureau



Ο David Norris (Matt Damon) είναι ένας ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος νεαρός πολιτικός, που έχει θέσει υποψηφιότητα για την Αμερικανική Γερουσία. Όλα όμως στη ζωή του θα αλλάξουν ξαφνικά, όταν τυχαία θα γνωρίσει την Elise (Emily Blunt), μια γοητευτική χορεύτρια την οποία ερωτεύεται παράφορα. Κάποιοι μυστηριώδεις άντρες όμως, απεσταλμένοι της Μοίρας, κάνουν την εμφάνισή τους προκειμένου να εμποδίσουν το ειδύλλιο που πάει να αναπτυχθεί μεταξύ τους. Όταν αποκαλύπτεται στον David η πραγματική ταυτότητα αυτών των αντρών, οι “Ρυθμιστές” -όπως αποκαλούνται- του εξηγούν πως αποστολή τους είναι να αποτρέψουν με κάθε τρόπο αυτή τη σχέση, αφού κάτι τέτοιο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις τόσο στον ίδιο και την Elise, όσο και γενικότερα, καθώς θα ανατρεπόταν η ροή της Ιστορίας. Ο David αψηφώντας τις προειδοποιήσεις και τις απειλές των Ρυθμιστών, ρισκάρει προκειμένου να είναι με την Elise και πηγαίνοντας κόντρα στο πεπρωμένο του, αποφασίζει να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος της Μοίρας του.

Οι “Ρυθμιστές” -όπως η ταινία μεταφράστηκε στα ελληνικά- είναι βασισμένη στο διήγημα “Adjustment Team”, του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip Dick. Παρά το γεγονός πως σαν ιδέα είναι πολύ καλή, το τελικό αποτέλεσμα αφήνει τον θεατή μάλλον απογοητευμένο. Η ιστορία μοιάζει να “μπάζει” από παντού αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα, σε σημείο που αυτό καταντάει ενοχλητικό (δε μπορούμε να τα υποθέτουμε και να τα μαντεύουμε όλα!). Συνεπώς, ενώ φαίνεται να έχει καλές προθέσεις, η υλοποίηση του σχεδίου αφήνει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο George Nolfi “μετεξεταστέο”, αφού η ιστορία καταλήγει να είναι ένα sci-fi ρομάντζο με εξωφρενικά προβλέψιμη εξέλιξη και λύση.
Εν κατακλείδι, η ταινία παρα τα ελαττώματά της είναι χαλαρή και βλέπεται ευχάριστα, αλλά μέχρι εκεί. Αν θέλετε να με ακούσετε, κρατήστε τα λεφτά σας και περιμένετε να τη δείτε όταν με το καλό βγει σε DVD. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...