Υλικά:
750ml κρέμα γάλακτος
250ml γάλα εβαπορέ
100gr ζάχαρη
2 sticks βανίλιας (αφαιρέστε και χρησιμοποιήστε την ψύχα)
5 κρόκοι αβγών
7,5gr πίκλα ginger
παγωτό με γεύση Brûlée
μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρέμα, την βανίλια, την ζάχαρη και το ginger και αφήστε να πάρει βράση.
- Μόλις πάρει βράση, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
- Χτυπήστε τους κρόκους και προσθέστε τους σιγά σιγά μέσα.
- Αδειάστε το μείγμα σε φόρμες της Brûlée και ψήστε στον φούρνο σε bain-marie στους 140 βαθμούς για 35 λεπτά.
- Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο και ρίξτε από πάνω μαύρη ζάχαρη. Κάψτε με το καμινέτο.
- Σερβίρετε σε λευκό πιάτο με θήκες την Brûlée και στη μέση βάλτε το παγωτό.
- Γαρνίρετε με 1 φυλλαράκι μέντας και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου