Google Website Translator Gadget

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ginger Crème Brûlée




Υλικά:

750ml κρέμα γάλακτος
250ml γάλα εβαπορέ
100gr ζάχαρη
2 sticks βανίλιας (αφαιρέστε και χρησιμοποιήστε την ψύχα)
5 κρόκοι αβγών
7,5gr πίκλα ginger
παγωτό με γεύση Brûlée
μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρέμα, την βανίλια, την ζάχαρη και το ginger και αφήστε να πάρει βράση.
  2. Μόλις πάρει βράση, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
  3. Χτυπήστε τους κρόκους και προσθέστε τους σιγά σιγά μέσα.
  4. Αδειάστε το μείγμα σε φόρμες της Brûlée και ψήστε στον φούρνο σε bain-marie στους 140 βαθμούς για 35 λεπτά.
  5. Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο και ρίξτε από πάνω μαύρη ζάχαρη. Κάψτε με το καμινέτο.
  6. Σερβίρετε σε λευκό πιάτο με θήκες την Brûlée και στη μέση βάλτε το παγωτό.
  7. Γαρνίρετε με 1 φυλλαράκι μέντας και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...