Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πληρώνω!



Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αυξήσει τόσο τις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, όσο και αυτές των διοδίων, αυξάνονται ταυτόχρονα και οι φωνές των πολιτών που λένε “δεν πληρώνω”. Για να είμαστε ειλικρινείς έχουν κάθε δίκιο να το λένε, τη στιγμή που ενώ μισθοί και συντάξεις ολοένα και περικόπτονται, άρα μειώνεται σημαντικά το μηνιαίο εισόδημα κάθε οικογένειας και κάθε πολίτη, η κυβέρνηση παίρνει μία ακόμη απόφαση που πλήττει -ποιούς άλλους;- τον απλό κόσμο. Γιατί απλός κόσμος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τα Μ.Μ.Μ. Ούτε οι βουλευτές είναι, ούτε οι υπουργοί, ούτε οι λοιποί παρατρεχάμενοι που κινούνται με σωφέρ και αυτοκίνητα που τους έχει παραχωρήσει το κράτος και πληρώνουμε, αλλά και συντηρούμε, όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Λυπάμαι πολύ, αλλά η αύξηση από 1,00 ευρώ σε 1,40 είναι μεγάλη. Ακόμα και στη γειτονική Ιταλία, η αντίστοιχη αύξηση ήταν μικρότερη από από τη δική μας, όταν από 1,00 ευρώ το εισιτήριο πήγε στο 1,20. Θα μου πεί κανείς, η διαφορά των 0,20 cents είναι αυτή που μετράει και είναι τόσο σημαντική; Βεβαίως και όχι, αλλά μην ξεχνάμε πως μιλάμε για άλλες χώρες, με άλλες οικονομίες και διαφορετικά προβλήματα. Μπορεί η οικονομία και στην Ιταλία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά ακόμη κι εδώ κατέχουμε τα πρωτεία με μία όχι απλά παρηκμασμένη, αλλά κατεστραμένη οικονομία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως με 1,40 στο πήγαινε και 1,40 στο γύρισε, χρειάζονται σχεδόν 3,00 ευρώ για κατέβει κάποιος π.χ στο κέντρο της Αθήνας. Αθροιστικά λοιπόν να το πάρουμε, μέσα σε ένα μήνα μια χαρά μαζεύονται και είναι και πολλά. Για παράδειγμα, κάποιος που δουλεύει στο κέντρο της Αθήνας (χωρίς να βγάζει κάρτα απεριορίστων διαδρομών), ήθελε προηγουμένως 2,00 ευρώ τη μέρα πήγαινε-έλα, δηλαδή 10,00 ευρώ τη βδομάδα, αν υποθέσουμε πως δουλεύει πενθήμερο, δηλαδή 40,00 ευρώ το μήνα. Τώρα λοιπόν θα χρειάζεται 56,00 ευρώ το μήνα. Είναι διαφορά, έτσι δεν είναι;

Άνθρωποι που παλαιότερα θα χλεύαζαν και θα βιάζονταν να κολλήσουν την ταμπέλα του “γραφικού” σε όλους αυτούς που δίκαια διαμαρτύρονται και φωνάζουν “Δεν πληρώνω!”, τώρα ενώνουν τις φωνές τους μαζί τους. Είναι καιρός να καταλάβουν ορισμένοι πως δεν απευθύνονται σε ηλίθιους, ούτε είμαστε όλοι αποχαυνωμένοι. Είναι καιρός να αρχίσουμε να αποκτούμε κοινωνική συνείδηση.

´Οσον αφορά την αύξηση στις τιμές των διοδίων, είναι το λιγότερο αστεία, όταν πολλά κομμάτια των εθνικών μας οδών έχουν οδόστρωμα που θυμίζει καρόδρομο και ανεπαρκή ή καθόλου φωτισμό, που αυξάνουν τις πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων. Για αυτές λοιπόν τις ανύπαρκτες συνθήκες οδικής ασφάλειας και “υπηρεσίες” πρέπει να αυξηθούν και οι τιμές των διοδίων; Ευχαριστώ πολύ, αλλά...δεν πληρώνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...