Google Website Translator Gadget

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

The Fighter



Bλέποντας αυτή την ταινία είχα μία απορία: Γιατί τόσος μεγάλος ντόρος από το Χόλυγουντ; Ένα χιλιοειπωμένο θέμα: το μποξ, από μία διαφορετική - όχι όμως και τόσο - σκοπιά.

Ένας ανερχόμενος μποξέρ (Μάρκ Γουόλμπεργκ) αναζητά την καταξίωση, κάνοντας όμως το μεγάλο λάθος ν' αφήσει την οικογένειά του, να τον προωθήσει. Η μάνα του, στο ρόλο του μάνατζερ, τον έχει καταστρέψει και ο αδελφός του (Κρίστιαν Μπέιλ) πρώην μεγάλος μποξέρ -νυν τζάνκι- ξημεροβραδιάζεται σε τεκέδες, αντί να προπονεί τοαίμα" του. Την λύση θα έρθει να δώσει η κοπέλα - μπάργουμαν του πρωταγωνιστή, η οποία θα τον κάνει να δει καθαρά την πραγματικότητα. Μετά απ' αυτό όλα παίρνουν το δρόμο τους. Οι νίκες έρχονται η μία μετά την άλλη, ο ναρκομανής αδελφός μπαίνει στη φυλακή, ύστερα από επίθεση σε αστυνομικό και η μάνα βράζει στο ζουμί της, αφού δεν μπορεί πια να εκμεταλλευτεί οικονομικά, το γιο της.

Ένα καθαρά οικογενειακό δράμα, όπου οι χαρακτήρες κρατάνε κάπως το ενδιαφέρον, αφού το σενάριο δεν είναι και τόσο δυνατό. Ο Μάρκ Γουόλμπεργκ προσπαθεί να συγκινήσει, αλλά τις περισσότερες φορές τοχάνει". Η χαμηλή σε ένταση φωνή του δεν ταιριάζει με το ρόλο. Από την άλλη πλευρά, ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι το δυνατό χαρτί της ταινίας και άξια έχει προταθεί για Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου. Μπορεί να παίζει ένανκαμένο" από το κρακ τύπο, αλλά το κάνει με τέτοιο τρόπο, που γίνεται άκρως αγαπητός, στο θεατή. Η τελική μεταστροφή του είναι που θα δώσει και την χαριστική πινελιά στο πορτραίτο της ψυχής του, δείχνοντας σε όλους το αληθινό του πρόσωπο και κερδίζοντας με την αλήθεια του.

Μια ταινία που καλύτερα να περιμένετε να βγει σε DVD!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...