Google Website Translator Gadget

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τηγανητές μπανάνες με σως butterscotch




Υλικά για τη σως butterscotch:

ΜΕΙΓΜΑ Α
ανάλατο βούτυρο 60gr
golden syrup ή dark corn syrup 115gr
καστανή ζάχαρη 60gr
ζάχαρη κρυσταλλική 55gr

ΜΕΙΓΜΑ Β
κρέμα γάλακτος 170ml
σκόνη βανίλιας ½ κουταλάκι

Υλικά για τον χυλό:

ΜΕΙΓΜΑ Γ
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο) 125gr
αυγό 1 χτυπημένο
σόδα 185ml
ανάλατο βούτυρο 20gr, λιωμένο
* * * * *
λάδι για τηγάνισμα
μπανάνες 4
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
παγωτό για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Για τη σως butterscotch: βάζουμε το ΜΕΙΓΜΑ Α σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη για 2-3'. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-5'. Προσοχή να μην καεί η σως! Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ΜΕΙΓΜΑ Β.

Για τον χυλό: κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Ρίχνουμε το αυγό, τη σόδα και ενσωματώνουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Γεμίζουμε ένα τηγάνι κατα το ¼ με λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Παράλληλα, κόβουμε τις μπανάνες στα 3 και τις ρίχνουμε λίγες λίγες μέσα στο χυλό. Βάζουμε προσεκτικά λίγες μπανάνες στο λάδι και τις αφήνουμε να τηγανιστούν ώσπου να χρυσίσουν από κάθε πλευρά. Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη, παγωτό και τη σως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...