Google Website Translator Gadget

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Black Forest Cake



Υλικά:

Παντεσπάνι σοκολάτα:
ΜΕΙΓΜΑ Α
250gr αυγά
130gr ζάχαρη κρυσταλλική
μία δόση βανίλια σκόνη

ΜΕΙΓΜΑ Β
45gr αλεύρι μαλακό
35gr κακάο
45gr corn flour
3gr baking powder

Κρέμα patisserie:
ΜΕΙΓΜΑ Α
500gr γάλα
60gr ζάχαρη κρυσταλλική
1 δόση βανίλια σκόνη

ΜΕΙΓΜΑ Β
60gr ζάχαρη κρυσταλλική
40gr κρόκοι αυγών
50gr αυγά
60gr corn flour
30gr βούτυρο φρέσκο

ΜΕΙΓΜΑ Γ
250gr σαντιγί ζωική
60gr liqueur kirsch

Σαντιγί για γέμιση και ντεκόρ:
500gr κρέμα γάλακτος ζωική
1 δόση βανίλια
50gr ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση για παντεσπάνι:

Χτυπάμε στο μίξερ το ΜΕΙΓΜΑ Α με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει καλά. Αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε στο ΜΕΙΓΜΑ Α σιγά σιγά το ΜΕΙΓΜΑ Β ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του όλου μείγματος. Τοποθετούμε το μείγμα ή σε τσέρκια (αν έχουμε) ή το στρώνουμε σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30'.

Εκτέλεση για κρέμα patisserie:

Βάζουμε όλα τα υλικά των μειγμάτων Α και Β μαζί, εκτός από το βούτυρο που το προσθέτουμε στο τέλος, σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε να βράσει πάνω στη φωτιά για 2'. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε το ΜΕΙΓΜΑ Γ για να αφρατέψουμε την κρέμα.

Σύνθεση:

Σε ένα τσέρκι τοποθετούμε ένα φύλλο παντεσπάνι σοκολάτας και σιροπιάζουμε ελαφρά. Τοποθετούμε μια στρώση κρέμας και προσθέτουμε βύσσινα. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τέλος, καλύπτουμε και με το τρίτο παντεσπάνι το οποίο επίσης σιροπιάζουμε. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες και αφού κρυώσει αφαιρούμε το τσέρκι. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με μια λεπτή στρώση σαντιγί, στα πλαϊνά της τούρτας μπορούμε να βάλουμε ξύσμα σοκολάτας και από πάνω διακοσμούμε περιμετρικά με σαντιγί και βύσσινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...