Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Σε κώμα


Έμοιαζε σαν η ζωή να της τα είχε προσφέρει όλα απλόχερα… Καριέρα, φιλία, συντροφικότητα. Τίποτα δεν προμήνυε την καταστροφή που ερχόταν, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα θα συνέθλιβε κάθε οστό του κορμιού της.


ΣΕ ΚΩΜΑ...


Χωρίς να βλέπει, χωρίς να μιλά. Ακούει όμως όσα λέγονται και οι αποκαλύψεις γκρεμίζουν τον κόσμο της, απειλούν ξανά τη ζωή της. Ποιος θα τη σώσει από τον εφιάλτη;


«Η γνωστή και πετυχημένη συγγραφέας Joy Fielding μας παρουσιάζει ένα μυθιστόρημα που μας καθηλώνει, με πρωταγωνίστρια μια νέα γυναίκα εγκλωβισμένη σε έναν εφιάλτη κάπου ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο». 
New York Times


Διαβάζοντας αυτή την περίληψη περιμένεις πάρα πολλά, τελικά όμως μένεις “χάσκων”. Το τελευταίο βιβλίο της Τζόυ Φίλντινγκ είναι γύρω στις 500 σελίδες, οι μόνες όμως που έχουν ενδιαφέρον είναι οι 300 και πολλές, λέω. 
Μια γυναίκα η οποία πέφτει σε κώμα από την αρχή του έργου είναι κουραστικό από μόνο του, αλλά γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορο το ό, τι η συγγραφέας μην έχοντας πολλά να πει, προσπαθεί και καταφέρνει να τραβήξει την ιστορία από τα μαλλιά, χωρίς λογοτεχνικά τεχνάσματα. Βέβαια έχω συνηθίσει σε μία πιο ανδρική γραφή και η γυναικεία όσο να 'ναι με ξενίζει. Για να μην είμαστε όμως και τελείως αφοριστικοί η Φίλντινγκ έχει ένα μαγικό τρόπο ν' αναλύει τη γυναικεία ψυχολογία και να σε κρατάει σε αγωνία. Ζεις την απόγνωση της ηρωίδας και είναι φορές που αισθάνεσαι τους χτύπους της καρδιάς σου ν' ανεβαίνουν, μαζί με το γύρισμα των σελίδων. Νιώθεις την ανάσα του δολοφόνου στο λαιμό σου. 
Το happy end είναι όμως απογοητευτικό και το γνωρίζεις από την αρχή, έχεις όμως την κρυφή ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια ανατροπή.


Αν είσαι γυναίκα, να το διαβάσεις. Αν είσαι άνδρας.... ΜΑΚΡΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...