Google Website Translator Gadget

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Extreme sports



Σε νέο extreme sport εξελίσσεται η δημόσια εμφάνιση πολιτικών προσώπων τον τελευταίο καιρό. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αφού έχει ήδη ξεκινήσει από πέρυσι -αν θυμάμαι καλά- όταν πολίτες γιούχαραν στον δρόμο πρώην υπουργούς της ΝΔ τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα, όπως ο Βουλγαράκης, ο Ρουσόπουλος, ο Παυλίδης και τα άλλα παιδιά. Τελευταία όμως, αυτή η πρακτική του γιουχαίσματος έχει αυξηθεί κατακόρυφα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν περιορίστηκε μόνο στο γιουχάισμα, αλλά επεκτάθηκε και στις χειροδικίες, όπως στην περίπτωση του Κωστή Χατζιδάκι πριν από λίγους μήνες, όταν κάποιοι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την παρουσία του σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας και τον προπηλάκισαν.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε τη “γιούχα” στον πρωθυπουργό από φοιτητές κατα τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, όταν του εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους φωνάζοντας συνθήματα (“Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό”) και προτρέποντάς τον να εγκαταλείψει τη χώρα μαζί με την κυβέρνηση. Χθες το απόγευμα, ο...γνωστός και μη εξαιρετέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, παρευρισκόμενος στο “Ελληνικό Σπίτι” στο Παρίσι όντας προσκεκλημένος σε εκδήλωση προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ήρθε αντιμέτωπος με το άγριο κράξιμο και τις αποδοκιμασίες νεαρών Ελλήνων, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την εκδήλωση. Τις προάλλες, ο Χρήστος Πρωτόπαππας άκουσε τα εξ αμάξης ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στο Κολωνάκι και γευμάτιζε, ενώ το ίδιο συνέβη και σε εστιατόριο στην Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την πίσω πόρτα προφανώς για να μην έρθει αντιμέτωπος με όσους τον περίμεναν. Πριν λίγες μέρες, ο υφυπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, γνώρισε “θερμή” υποδοχή όταν οι εργαζόμενοι του πέταξαν γιαούρτια, μπουκάλια και καφέδες. Φυσικά το “κέρασμα” το δέχτηκε η προσωπική ασφάλεια του υφυπουργού που έσπευσε να τον προστατεύσει από τον καταιγισμό καφέδων, όμως οι ύβρεις που άκουσε ήταν πολύ σκληρές (“προδότη”, “ανεπιθύμητε”, “κατοχικέ υπουργέ” κτλ).

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και η πίκρα, η δυστυχία, η απογοήτευση, η απόγνωση και η έλλειψη ελπίδας στο σκοτεινό τούνελ που βαδίζει η Ελλάδα μεταμορφώνονται σε αγανάκτηση και οργή που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, μοιάζοντας με ορμητικό χείμμαρο έτοιμο να σπάει το φράγμα και να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Ο κόσμος έχει χάσει τελείως την υπομονή του και σε πολλές περιπτώσεις την και ψυχραιμία του και είναι απόλυτα δικαιολογημένος, όταν βλέπει πως η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής του υποβαθμίζονται ραγδαία με όλα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί και με αυτά που πρόκειται να παρθούν (βλέπε Μνημόνιο Νο.4). Οι μόνοι που παραμένουν ανεπηρρέαστοι και είναι στην...κοσμάρα τους είναι οι πολιτικοί που όπως φαίνεται δεν έχουν καταλάβει τί ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία και πόσο πιεσμένος νιώθει ο κόσμος. Όταν ο Πάγκαλος συνεχίζει να βλέπει παντού το “φάντασμα” του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ να τον κυνηγάει και να τον στοιχειώνει, τί να περιμένει κανείς; Πως αυτός ο άνθρωπος έχει επίγνωση του πραγματικού αναβρασμού που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία;

Σοβαρευτείτε και πάρτε χαμπάρι πως όλοι αυτοί που σας αποδοκιμάζουν και σας βρίζουν δεν είναι ούτε κατευθυνόμενοι, ούτε τίποτα. Είναι απλοί πολίτες που έχουν βγεί -ή καλύτερα τους έχετε βγάλει- έξω από τα ρούχα τους με αυτά που κάνετε και τις πολιτικές που ακολουθείτε δήθεν για να “σώσετε την Ελλάδα”. Είναι πολύ σημαντικό να ακούσετε κάποια στιγμή την κοινωνία και όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσετε τα άγχη και τις αγωνίες της για το αύριο, τόσο καλύτερα και για εσάς. Διαφορετικά, όσο περνάει ο καιρός και όσο πλησιάζουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, οι δημόσιες εμφανίσεις σας και οι ομιλίες σας μπροστά σε κόσμο δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...