Google Website Translator Gadget

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πωλείται η Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας



Παρακολουθώντας τις εξελίξεις το τελευταίο τριήμερο, μετά τη συνέντευξη Τύπου της τρόικας και των όσων μας αποκάλυψε σχετικά με την “αξιοποίηση”, δηλαδή την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, μία λέξη υπάρχει μόνο για να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώθω: ΝΤΡΟΠΗ! Είναι πραγματικά ντροπιαστικό και εξοργιστικό να βλέπεις μια εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση, να έχει καταντήσει μια μαριονέτα στα χέρια του ΔΝΤ που είναι κάτι περισσότερο από φανερό ότι αυτό κινεί τα νήματα της ελληνικής οικονομίας. Το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Είναι μια παράσταση με την τρόικα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και την κυβέρνηση σε ρόλο κομπάρσου, που το μόνο που κάνει είναι να επιδίδεται σε γελοίες επικοινωνιακές κορόνες εντυπωσιασμού, για να μας πείσει πως εκείνη είναι που παίρνει τις αποφάσεις και ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της επ'αυτού. 

Στην πραγματικότητα, η “αντίδραση” της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα της ασυνεννοησίας με την τρόικα που ανακοίνωσε εκείνη πρώτη το επικείμενο ξεπούλημα των 50 δις. δημόσιας περιουσίας και δεν άφησε την κυβέρνηση να μας το ξεφουρνίσει εκείνη, λίγες μέρες αργότερα. Η υποκριτική στάση του πρωθυπουργού και του κ. Παπακωνσταντίνου ότι δήθεν διαπραγματεύονται και συγκρούονται όπου και όποτε χρειάζεται με τους εκπροσώπους της τρόικας, είναι πραγματικά λυπηρή. Πού νομίζουν άραγε ότι απευθύνονται; Για τόσο κορόιδα -για να μην πώ τίποτα χειρότερο- μας περνάνε όλους εμάς; Αντί να είναι έντιμοι απέναντι στον ελληνικό λαό που τους εξέλεξε και να του πούνε την αλήθεια, όπως επίσης να είναι ειλικρινείς απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, εκείνοι παίζουν ένα πολύ “περίεργο” παιχνίδι. Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός, αντί να ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για το τί μέλλει γενέσθαι, έσπευσε να ενημερώσει χτες την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον;

Έπειτα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης σε ομιλία του στη Βέροια χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της τρόικας και είπε πως ο λαός δεν τους έδωσε καμία εντολή να δίνουν μαθήματα. Μάλιστα... Δεν τους την έδωσε ο λαός, τους την έδωσε όμως η ίδια η κυβέρνηση, αφού αυτή μας τους κουβάλησε εδώ και έχει παραδοθεί άνευ όρων σε ό,τι μας επιβάλλει το ΔΝΤ. Μα καλά, τί ακριβώς περιμένατε πως θα έκανε το ΔΝΤ; Θα είχε “συμβουλετικό” ρόλο όπως προσπαθούσαν και ακόμη προσπαθούν μερικοί να μας πείσουν; Το ΔΝΤ είναι ο δανειστής μας και μάλιστα ένας δανειστής που δεν διαπραγματεύεται, αλλά επιβάλλει τους δικούς του όρους. Take it or leave it, όπως λένε και ο Αμερικανοί. Εντάξει, προφανώς τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί δεν θα μπορούσαν ποτέ, για ευνόητους λόγους, να ανακοινωθούν αμέσως από τον πρώτο χρόνο, οπότε τα βγάζουν σιγά σιγά στη φόρα. Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το καταλάβει κανείς αυτό.

Η “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας σημαίνει εκποίηση και αυτό συνιστά εθνική προδοσία. Το ΔΝΤ θέλει να εξασφαλίσει τον έλεγχο δημόσιας περιουσίας, όπως για παράδειγμα τα λιμάνια μας, και στη συνέχεια να τα πουλήσει σε ξένες εταιρίες. Η δημόσια περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό και σε κανέναν άλλο. Εμείς είμαστε αυτοί που πληρώσαμε για αυτά, εμείς τα χτίσαμε, σε μας ανήκουν και σε μας πρέπει να παραμείνουν. Δεν με ενδιαφέρει πού πρόσκεται ο καθένας πολιτικά και τί ιδεολογία έχει. Δυστυχώς, η κυρίαρχη ιδεολογία τη σημερινή εποχή, είναι η ιδεολογία του χρήματος. Αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πέρα από προσωπικές διαφορές και διαφωνίες, είμαστε πάνω από όλα Έλληνες και είναι υποχρέωση όλων μας να διασφαλίζουμε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα γίνει ένα προτεκτοράτο και εμείς σαν πολίτες αυτής της χώρας θα είμαστε υπόδουλοι του ΔΝΤ και των συμφερόντων της εταιριοκρατίας και της τραπεζοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...