Google Website Translator Gadget

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Limitless


 
Υπάρχει άραγε το μαγικό χάπι που ξεκλειδώνει το υπόλοιπο 90% του εγκεφάλου μας; Και αν ναι, τι επιπτώσεις έχει αυτό στη ζωή μας; Αυτές είναι οι δύο ερωτήσεις που πρόκειται να απαντήσει η ταινία “ Χωρίς όρια”.
Ένας νεαρός και ατάλαντος συγγραφέας (Μπράντλει Κούπερ) έχει κλείσει μια συμφωνία για βιβλίο, χωρίς να έχει γράψει ούτε μία σελίδα (πώς γίνεται αυτό, μη με ρωτάτε!). Προσπαθεί να βρει ιδέες, αλλά τίποτα. Ώσπου κάνει την εμφάνιση του, ο πρώην κουνιάδος του, προσφέροντας του τον Παράδεισο, κλεισμένο σ' ένα μικρό χαπάκι. Το δέλεαρ είναι μεγάλο και παίρνει την απόφαση να το δοκιμάσει και βλέπει πως λειτουργεί. Το βιβλίο τελειώνει μέσα σε ελάχιστες μέρες και όλα παίρνουν μια ευχάριστη τροπή. Όπως όμως σε κάθε αμερικανιά, υπάρχουν οι κατάλληλες ανατροπές. Ο κουνιάδος δολοφονείται από κάποιους που ψάχνουν το θαυματουργό χάπι και ο πρωταγωνιστής τρέχει και δεν φτάνει αφού πρέπει συνέχεια να “ντοπάρεται”, για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα....

Το σίγουρο είναι ότι η ταινία δεν λέει και “πολλά”. Η σκηνοθεσία και η μουσική είναι κάτι που θα κερδίσει τον θεατή, αλλά τίποτα παραπάνω. Ο Μπράντλει Κούπερ προσπαθεί να γίνει ηθοποιός, αλλά δεν του βγαίνει. Πρέπει να ψηθεί ακόμα πολύ για να μπορέσει ν' αποδείξει, ότι αξίζει. Ευχάριστη εναλλαγή, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στο ρόλο του μεγιστάνα, που θα πατήσει επί πτωμάτων για να καταφέρει αυτό που θέλει.

Μια μέτρια ταινία, με φτωχό σενάριο, αλλά ευφάνταστη σκηνοθετική ματιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...