Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η γνώση είναι ηδονή. Απολαύστε!

από τη Ράνια Β.



Η ζωή του σήμερα απέχει πολύ από τη ζωή του χτες κ αυτό σχετίζεται με το πως την διαχειριζόμαστε. Αν ήμασταν  φειδωλοί στις απαιτήσεις μας, αν ενώ γνωρίζαμε το λάθος δεν το διαπράτταμε, κι αν υπήρχε πάντα κάποιος ‘’σοφός ‘’ να μας συμβουλεύει, τότε πολύ απλά θα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ όπως είπε και ο Διογένης. Αλλά ακριβώς για τον ίδιο λόγο του ότι είμαστε άνθρωποι υποπίπτουμε σε εξωγενείς και ενστικτώδεις παράγοντες που δεν είναι ελέγξιμοι κι έτσι γινόμαστε άλογα όντα. Τι σχέση έχουν με το θέμα όλα αυτά και γιατί κάποιος να τα σκεφτεί πριν αποφασίσει να σπουδάσει;
Οι φιλόσοφοι και οι σοφιστές, που έγραψαν ιστορία  πίστευαν στη μόρφωση ακόμη κι αν αυτοδίδακτοι, πάντοτε όμως παρακινούσαν τους μαθητές τους στην ανώτερη γνώση γιατί μόνο έτσι θα αποκτούσαν εφόδια και θα ακολουθούσαν το δικό τους μονοπάτι μετέπειτα... Η ζωή λοιπόν απέχει γιατί έχουμε λησμονήσει τα πραγματικά μηνύματα της και την έχουμε αφήσει να μας παρασύρει στην δύνη της, χωρίς να το έχουμε επιλέξει οι ίδιοι πολλές φορές. Η υπενθύμιση κάποιων αποφθεγμάτων και ρήσεων ίσως ξυπνήσει μέσα σας τον αληθινό σας εαυτό, για να διερωτηθείτε τι θέλετε να κάνετε, πότε το θέλετε και γιατί..
1.      Γνώθι σαυτόν... Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.
2.      Η σοφία κατακτάται αργά και μετά από κόπο.
3.      Ερευνώντας μαθαίνεις.
4.      Η δυσκολία είναι ο καλύτερος δάσκαλος για τους νέους.
5.      Η γνώση είναι σπόρος που πρέπει να δίδεται στους ανθρώπους για το δάσος της σοφίας.
6.      Δεν αρκεί να αποκτήσεις γνώσεις πρέπει να βρεις και τον σωστό τρόπο να τις εφαρμόσεις.
7.      Το ταχύτερο είναι ο νους γιατί τρέχει παντού.
8.   Να αγαπάς τη μόρφωση, τη σωφροσύνη, τη φρονιμάδα, την αλήθεια, την πίστη, την εμπειρία, την επιδεξιότητα, τη συνεργασία, την επιμέλεια, την οικονομία, την τέχνη, την ευσέβεια .

9.      Όσο γερνώ, μαθαίνω.
10.  Η παιδεία είναι το μπαστούνι της ζωής.

 Το γεγονός ότι δεν σχολίασα καμία ρήση οφείλεται στο ότι δεν αποσκοπώ να απομυζήσω  τη μαγεία αυτών των λεγομένων, έτσι ώστε να λειτουργήσουν σαν κινητήριο έναυσμα για προσωπικό συλλογισμό με σκοπό τη δράση.
Συμπέρασμα: Το πτυχίο δεν σε κάνει να ζεις σε παλάτια , σε μαθαίνει πώς να τα χτίσεις όμως..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...